foto's 2020

Woensdag 19 februari 2020
Nokere recreatief 19 km
Tochtbegeleiding Marie Minjauw, Wakken

Midweekstappen heeft een ster uit de hoed getoverd. De traditionele tochbegeleider kreeg een ‘ster’ toegevoegd in de voetbalkantine in Nokere. Tochtbegeleidster Marie Minjauw is de eerste Midweekstapster die met smartpone en OsmAnd een groep van ruim 80 Midweekstappers (M/V) de weg wijst en in toom houdt op al-dan-niet modderige paden in en rond Nokere.  Haar parkoerskeuze en -kennis viel in de smaak en dat leidde tot een dankapplaus na de landelijkheid, vergezichten en leuke babbels onderweg. (Roland Vansteelandt, Oostende)

Fotoreeksen van Daniël Persyn Wervik, Jef Desaever Veurne, 
Michelle Delmarle Quesnoy-sur-Deule, Johan Vereecke Gent, Gerard Druwé Oostduinkerke


Woensdag 15 januari 2020
Koekelare, Ichtegem, Houtland
Tochtbegeleiding Roland Vansteelandt, Oostende


De westflank van de koekelareberg lag languit te liggen tot over de rijweg Beerst-Wijnendale. Een windstille hagepreek van de tochtbegeleider wees op de laagten en hoogten, tot 20 km ver. Hij noemde de kleine uitsteeksels bij naam: watertoren Hooglede, Stadenberg, IJzertoren, Europacentrum Oostende … Bovenop de berg speelden wind en regen een ‘nat-of-net-niet-nat’-spelletje. 
Cafetaria de Mote bood een warm onthaal. Enkelen haakten af onder de dreiging van meer regen. 
De Keiberg was vermomd als kasseiberg. Het Fonteinpad en de Groene 62 werden historisch geduid. Voetwegels lagen op zachte hoogtelijnen. Wintervelden lagen languit te liggen in geur van afgestorven bloemkool en selder. ’t Spetterde en ’t regende en ’t droogwaaide daartussen en daarna.
Cafetaria Extra Time droogde kastdroog. Grimbergen, cola, koffie, pils en Duvel animeerden het gebabbel van Kalmthout tot Komen-ten-Brielen.  (Roland Vansteelandt, Oostende)

Fotoreeksen Johan Vereecke Gent, Michele Delmarle Quesnoy-sur-Deule