juni 2019 recreatief

Woensdag 19 juni 2019
Kruisem-Lozer - Petegem - Machelen aan de Leie, Recreatief 21 km
Tochtbegeleiding Willy Decrop, Kruisem, 0474 79 24 93
Contact Roland Vansteelandt, Oostende, 
0479 55 43 43, roland@midweekstappen.be

Kruisem is de nieuwe naam van de jonge fusiegmeente (1 jan 2019) Kurishoutem en Zingem.   We genieten er van een landelijke licht heuvelachtige natuur- en artistieke verkenning tussen Schelde en Leie.

Lozerbos kruisem

Lozerbos Kruisem

Voormiddag 12 km 
We stappen door het Lozerbos, via de Lodge op een graspad richting Nazareth, langs open velden, domeinen van fruittelers. Via E17-brug stappen we naar de vijver Callemoeie en het nieuwe deel van Prijkels bedrijvenzone.  Langs waterputten, bedrijvan als Tomato Masters en de unieke viskweker Omegabaars, flaneren we verder langs de velden richting Petegem en zijn Langedreef. We bereiken de spoorweg in Machelen en herberg De Avonden.  Denk hierbij  aan  schrijver Gerard Reve een bekende inwoner in de  periode '93-2006. We verkennen het dorp, langs het Frans Kerkhof, Gemeentehuis, en de Reve-muren we bereiken onze middaglocatie.        

Middag

Tearoom, ijssalon, café ’t Leiebolleke Dorpstraat 69 in Machelen aan de Leie    

Namiddag 9 km  
Via het Raveelmuseum, zijn graf en kerk stappen we rond de Oude Leiemeander, deels GR128 pad. We zien op 50 meter het vernieuwd atelier van Raveel, en gaan langs de begraafplaats van Gerard Reve. 

Via rustige lokale asfalt-, zand- en veldwegen, komen we na anderhalf uur uur aan een andere E17-brug en klimmen zachtjes naar Kruisem toe. Rond half vijf bereiken we terug aan onze startplaats: parking en café-brasserie De Zandvlooi voor het afscheidsdrankje.