november 2019

Woensdag 20 november 2019
Moorslede - Westrozebeke, 21 km Recreatief
Mogelijks 1,5 km extra omweg om modderweg te vermijden.
Tochtbegeleiding Marc Lefever Westrozebeke en Daniël Vercaigne Houthulst
Contact Roland Vansteelandt, Oostende
Roland@midweekstappen.be en 0479 554343

Vooraf
Moorslede is een plaats en gemeente in West-Vlaanderen. De gemeente telt een kleine 11.000 inwoners. Het is een landelijke gemeente en in de volksmond spreekt men van Moorslé. De gemeente Moorslede heeft naast Moorslede-centrum nog de deelgemeente Dadizele. De dorpskern van Dadizele ligt ruim vijf kilometer ten zuiden van het centrum van Moorslede. Tussen beide kernen ligt, op het gebied van Moorslede, het dorpje Slypskapelle. Moorslede moet niet verward worden met de aangrenzende deelgemeente Moorsele van Wevelgem.

Omloop
We stappen langs het dorpsplein van Moorslede met het standbeeld van Pater Lievens. Verder wandelen we richting Westrozebeke in een voornamelijk agrarisch gebied.  Vandaag worden in de streek voornamelijk maïs, bloemkool, prei en suikerbieten geteeld. De akkerbouw uit de 19de eeuw maakte plaats voor intensieve vee- en groenteteelt.

Picknick in de Bottel in Westrozebeke om er onze boterhammen en eventueel verse warme soep te drinken. 

zonnebeke00039


Vervolgens keren we via de panoramarijke Haringstraat richting Passendale om verder via het Tynecot en een stukje Stroroute terug naar Moorslede te stappen. 

In Sport’o'Bello wacht ons een natje om de midweektocht af te sluiten.