oktober 2018 recreatief

Woensdag 17 oktober 2018
Voor maximum 50 stappers VOLZET
Saint-Sauveur - Frasnes-lez-Buissenal, recreatief 21 km
Tochtbegeleiding Freddy Lesage, Wervik.
Contact: Roland Vansteelandt, Sint-Eloos-Winkel, 0479 55 43 43, roland@midweekstappen.be

Picardisch Wallonië is een uitgestrekte en gastvrije groene vlakte gelegen aan de poorten van Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. Met zijn twee natuurparken biedt het zijn inwoners kilometerslange wandelingen in een behouden natuurlijke omgeving. In het noorden, het Natuurpark van het Pays des Collines (Elzele, Vloesberg, Frasnes-lez-Anvaing, Mont-de-l’Enclus, Mainvault, Houtaing en Ostiches) is zeer populair bij wandelaars omwille van zijn wilde en heuvelachtige landschappen, zijn pittoreske erfgoed, zijn goede tafels en zijn lokale producten. Ook zijn fantastische folklore niet te vergeten! Hier betoveren heksen, reuzen en legenden de ongewone wandelwegen en het bucolische land bezaaid met wilgenbomen, bosjes en beboste heuvels.

Voormiddag
We verlaten het centrum van Saint-Sauveur en volgen de GR 123 in zuid-westelijke richting tot aan de oude spoorweg, Ellezelles - Ronse, die we een tijdje volgen. Via een aantal restbosjes en een mooi uitkijkpunt op Ellignies-lez-Frasnes komen we aan de grote weg die ons over ongeveer 1,5 km tot in Frasnes-lez-Anvaing brengt. Een smal muursteegje verder zijn we aan de kerk van Frasnes-lez-Buissenal en ons middagcafé Le Tampon waar we welkom zijn bij de Nederlands sprekende Hélène Flamand, zou haar achternaam daar voor iets tussen zitten? Het café heeft plaats voor 50 mensen.

Namidddag
Na de middag vervolgen we onze weg die voorbij het Asinerie du Pays des Collines en het Chateau des Mottes komt, het belangrijkste fokbedrijf van ezels in Europa. Even later wandelen we het Bois de Leuze binnen tot aan het gehucht Grandrieu om vervolgens een heel stuk in het Bois d’Hubermont te vertoeven. Deze twee stukken bos zijn zeer heuvelachtig en bij nat weer zijn wandelstokken aangeraden. Daarna komen we terug aan de GR 123 die we volgen tot in Saint-Sauveur.